Richard Linklater’ın 12 Yıldır Çektiği Film “Boyhood” Bitti

haber

Şu sıralar “Before Midnight” filmiyle gündemde olan Amerikalı yönetmen Richard Linklater on iki senedir çekimlerine devam ettiği “Boyhood”u (adı “Grown Up” şeklinde değiştirilecek) bitirdiğini ve filmin gösterim tarihini belirlemeye çalıştığını açıkladı. Evet, yanlış okumadınız. Linklater tam on iki sene boyunca filmini çekti. Bunu da her sene filmin bir bölümünü çekmek suretiyle gerçekleştirdi. Amaç tabi ki gerçekçiliği yakalamak.
linklater
2002 yazında çekimlere başlayan Linklater bu sene çekimlerine noktayı koydu. Linklater bu filminde on iki yaşındaki bir çocuğun sancılı geçen ergenliğine, ailesiyle ilişkilerine, lise ve üniversite hayatına ve ayrıca çocuğun ebeveynlerinin boşanmasına odaklandı. Filmin başrollerini yönetmenin otuz yıllık arkadaşı Ethan Hawke ile Patricia Arquette üstlendiler. “Boyhood” 2014’te gösterime girecek.

Öte yandan Linklater bu sene kotaracağı diğer projesini açıkladı. Yönetmen 1993’te kotarıp vizyona soktuğu “Dazed and Confused” filminin devamını kotarmaya hazırlanıyor. “That’s What I’m Talking About” adını verdiği bu devam filmi okulla ilgili bir komedi olacak ve finansman bulunursa sonbaharda çekilecek.

Tagged