Kısa Kısa: Hollywood’tan Yeni Projeler

haber

THE KEEPING ROOM: Film Amerikan iç savaşı zamanında eşleri savaşmaya giden iki kız kardeş ve bir Afrikalı-Amerikalı kadının başından geçen olayları, hayatta kalma savaşlarını aktaracak. Filmin yönetmenlik koltuğu Daniel Barber’a teslim edildi. Filmin başrollerinde True Grit’le ünlenen ve önümüzdeki sene üç önemli filmle karşımıza çıkmaya hazırlanan Hailee Steinfeld, House dizisinden sonra sinemaya geçen ve başrole yükselen Olivia Wilde ve geçtiğimiz sene gösterime giren ve epey tartışılan Shame ile ünlenen Nicole Beharie’yi izleyeceğiz. Bu dönem filminin çekimleri mart ayında Kuzey Carolina’da başlayacak.

PARKLAND: Film, Amerika’nın suikasta kurban giden başkanlarından John F. Kennedy’nin bu suikastına odaklanacak. Filmin yapımcılığını Tom Hanks ve Gary Goetzman üstlenecek, filmi Peter Landesman yazıp yönetecek. Landesman bu ilk filmi için Vincent Bugliosi’nin “Reclaming History” adlı kitabını temel alacak. Landesman filmin başrolleri için Paul Giamatti, Billy Bob Thornton ve Jacki Weaver ile anlaştı. Film JFK’nin ölümünün 50. yıldönümü olan 22 Kasım 2013’e yetiştirilmeye çalışılacak.

BEFORE I GO TO SLEEP: “Before I Go To Sleep” (Uyuyana Kadar, Doğan Kitap) Nicole Kidman ile yardımcı rollerde etkileyici performans ortaya koyan Mark Strong’u biraraya getirecek. Rowan Joffe’nin yöneteceği film, S.J. Watson’ın aynı adlı romanından uyarlanacak. Watson’ın bu romanı 2011’de piyasaya sürülmüş, çok satanlar arasına girmiş (dünya çapında bir milyon adet satılmış) ve olumlu eleştiriler almıştı. Christine adındaki bir kadın hafızasını yitirir. Adını, akrabalarını, kimliğini, geçmişini, kısacası her şeyini unutur. Sadece bir kişiye güvenmektedir. Ama bu güvendiği kişi, ondan bazı şeyleri gizlemektedir. “Uyuyana Kadar” psikolojik gerilim türünde bir roman. Bu romandan uyarlanacak filmin çekimlerine gelecek sene Londra’da başlanacak.

İSİMSİZ BEATLES FİLMİ: İngiliz aktör Benedict Cumberbatch kariyerine memleketinde devam ediyor. Ama artık hepten Hollywood’un dikkatini üzerine çekmiş durumda. J.J. Abrams’ın Star Trek’inde, Peter Jackson’ın Hobbit’lerinde, bağımsız sinemanın medarı iftiharı Steve McQueen’in “Twelve Years A Slave”inde rol aldı. Bol yıldız oyunculu “August: Osage County”nin çekimlerine devam ediyor. Bu filmlerine bir yenisini daha ekledi. Tom Hanks’in yapımcılığını üstleneceği isimsiz bir projenin başrolünde yer almayı kabul etti. Bu proje Beatles’ın menajeri Brian Epstein’ın hayatını anlatacak. Çekimler Sherlock dizisinin üçüncü sezonundan ötürü en erken yazın başlayabilecek.

CELL: Stephen King sinemayı beslemeye devam ediyor. Bu kez usta yazarın “Cep” (Cell) adlı romanı beyazperdeye uyarlanacak. King bu romanında cep telefonlarından yayılan ve frekans olarak adlandırılan fenomenlerin hayatları yok etmesi, kaosu başlatması ve dünyayı karanlığa sürüklemesi üzerine kurulu bir hikaye anlatır. Filmin başrolü için John Cusack’le anlaşıldı. Cusack daha önce gene King’in eserinden uyarlanan “1408”de rol almıştı. Filmi Eli Roth yönetecek.

ELSA & FRED: Christopher Plummer ve Shirley MacLaine “Elsa & Fred” filminde rol alacaklar ve tahmin edileceği üzere Fred ve Elsa’ya hayat verecekler. Filmi Michael Radford yönetecek. Yönetmenlik koltuğuna Radford’un getirilmesi Al Pacino’nun başrolünü üstleneceği “King Lear”ın ertelenmesine neden oldu. Filmin çekimleri aralık ayında başlayacak.

ELECTRIC SLIDE: Diğer projeyse Jim Sturgess, Isabel Lucas, Chloe Sevigny, Christopher Lambert ve Patricia Arquette’i biraraya getiren ve “Bonnie and Clyde” benzeri bir hikaye anlatacak olan “Electric Slide”. Filmi yazıp yönetecek olan kişi ise Tristan Patterson.

Tagged