Promised Land: Gus van Sant Oscar Arıyor

haber

The Office’ten tanıdığımız John Krasinski (resim), sinema dünyasının da aranan isimlerinden biri haline geldi. Özellikle yazdığı senaryolar birçok yapımcının iştahını kabartıyor.

Gus van Sant, Krasinski ile ilk görüşen ve senaryolarından birini çekmeye başlayan isimlerden biri oldu. Arada sırada gişe başarıları elde etse de her zaman amerikan bağımsız sinemasına sadık kalan van Sant, Krasinski’nin senaryosunda gördüğü ışığı birlikte çalışmaktan zevk aldığı hemen her oyuncuyu göreve çağırarak değerlendirmeyi seçti.

Krasinski’nin “Promised Land” isimli senaryosu Matt Damon, Frances McDormand, Hal Hobrook, Rosemarie Dewitt, Scoot McNairy ve Titus Welliver’ın oyunlarıyla gerçeğe çevrilecek. Filmin yine “oscar kokan” bir senaryoya sahip.

Amerika’da ekonomik krizin vurduğu bir bölgede büyük şirketlerle sıradan insanların mücadelesine odaklanan film çevreci mesajlar da taşıyor. Kirli atıkların bölgelerine dökülmesine karşı çıkan bir lise öğretmeninin mücadelesinin giderek büyümesine ve bölge halkına yansımalarına tanık olacağız.

Gus van Sant’ın çekimleri devam eden filmi yılsonuna yetiştirmesi, kısacası oscar sezonuna hazır etmesi bekleniyor.

Tagged