1 Haziran 2012: Gösterime Giren Filmler

haber

Bu hafta  bakınız yazarlarının büyük merakla beklediği Ridley Scott’un  Prometheus filmiyle birlikte üç yeni film daha gösterime giriyor.

Prometheus

Alien ve Blade Runner filmlerinin yönetmeni Ridley Scott’un yıllardan sonra bilim-kurgu türüne dönüş yaptığı filmi haftanın en çok beklenen filmi. (en azından biz bakınız yazarları için).  Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Guy Pearce ve Idris Elba’nın kadrosunda bulunduğu filmin senaryosu Jon Spaihts ve Damon Lindelof tarafından yazıldı.

Snow White and the Huntsman

Sezonun ikinci pamuk prensesi olan filmin yönetmeni genellikle reklam filmleriyle tanınan Rupert Sanders. Yönetmenin ilk uzun metraj çalışması olan pamuk prenses uyarlamasının pamuk prenses rolünde Twilight serilerinden tanıdığımız Kristen Stewart’ı izleyeceğiz. Ekibin tamamında ise kraliçeyi Charlize Theron, avcıyı Chris Hemsworth ve  prensi de  Sam Claflin canlandırmakta.

A Happy Event

Eliette Abecassis’in aynı adlı son romanından uyarlanan film, Fransız yönetmen Rémi Bezançon’un üçüncü uzun metraj çalışması. İlk gösterimini Toronto Film Festivali’nde yapan film İstanbul Film Festivali’nde de gösterim şansı bulmuştu.

Bellflower

!f İstanbul Film Festivali’nde sinemaseverlerle buluşan, distopik olarak nitelendirilen filmin yönetmeni Even Glodell.

Tagged