8 Şubat 2013: Gösterime Giren Filmler

haber

Lincoln

Daniel Day-Lewis’in ABD’nin 16. Başkanı Lincoln’ü canlandırdığı ve ona Altın Küre’de en iyi erkek oyuncu ödülü getiren Lincoln’ün yönetmeni Steven Spielberg. 2013 Oscarlarında da 12 dalda adaylık alan yapım Lincoln’un köleliği kaldırmaya çalıştığı son günlerini anlatıyor.

Zero Dark Thirty

The Hurt Locker filmi ile en iyi yönetmen dalında Oscar kazanan Kathryn Bigelow’un yönettiği film bu sene de en iyi film dalında Oscar adayı. Altın Küre’de Jessica Chastain’e En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran yapım hakkındaki en büyük eleştiriler “bir propaganda filmi” olduğu yönünde.

Beyond the Hills / Tepelerin Ardında

İlk gösterimini Cannes Film Festivali’nde yapan ve En İyi Senaryo ile En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan filmi Romanya sinemasının önemli yönetmenlerinden Cristian Mungiu’nun yönetiyor.

Mutlu Aile Defteri

Nihat Durak’ın yönetmenliğini yaptığı aile komedisinde Tuncel Kurtiz, Binnur Kaya, İlker Aksum, Bülent Emrah Parlak, Büşra Pekin, Öner Erkan ve Goncagül Sunar yer alıyor.

The Penguin King / Penguen Kral 3D

Kral penguenlerin anlatıldığı, canlı animasyon olarak çekilen ve 3D olarak vizyona girecek filmin seslendirmesi Yekta Kopan’a ait.

 

Tagged