Django Unchained İle İlgili Irkçılık Tartışmaları

haber

ABD’de yılbaşı haftasonunda gösterime giren ve iyi bir hasılat elde eden Django Unchained, aynı zamanda büyük bir “ırkçılık” tartışmasına neden oldu. Tarantino henüz tartışmaya girmezken, art arda açıklamalar havada uçuşuyor. Şimdiye kadar konuşulanlardan bir özet geçelim dedik.

SPIKE LEE: Amerikan Köle Sistemi bir Sergio Leone Spaghetti Western’i değil, bir soykırımdır. Benim atalarım Afrika’dan çalınıp köleleştirildi. Filmi boykot ediyorum.
spike_lee
ANTOINE FUQUA: Tarantino’nun vücudunda tek bir ırkçı bir kemik bile yok. Spike Lee’nin yaptığı yanlış. Eğer bir meslektaşının yanlış yaptığını düşünüyorsan, ara, kahve içmeye çağır, konuş. Herkesin önünde onu rezil etmeye çalışma.

KATT WILLIAMS (Komedyen): Tarantino’yu gördüğüm yerde yüzüne bir yumruk geçireceğim. “Nigger” lafını öyle istediği gibi kullanamaz. Kimden izin aldığını bilmiyorum. Umarım Samuel L. Jackson ve Jamie Foxx’tan değildir, çünkü onların ben Tarantino’yu döverken araya gireceğini sanmıyorum. Spielberg de Amistad’ı çekti diyorlar. Tarantino, Spielberg değil. Spielberg, siyah olmaya çalışmıyor. Tarantino, siyah olduğunu düşünüyor. Benimle karşılaştığında ne kadar “nigga” olduğunu göreceğiz bakalım.

Tagged