Club Silencio: Lynch’in Somut İzi

haber seçki

Bilenler bilir. 2011 yılında David Lynch zaten yeterince tuhaf olan Mulholland Drive filmindeki “Club Silencio”’yu Fransız başkentine, Paris’in göbeğine yerleştirivermişti. Gidenler çok tuhaf bir şey görmediklerini söylediler, etrafta dolaşan cüceler yokmuş ya da kimse tersten konuşmuyormuş.
Fakat içerideki klozet kapağından servis edilen çerezlere kadar her şeyi Lynch’in şahsen seçtiği hurafe değilmiş. Verdiği demeçte artık 60 yaşına geldiğini ve 60 yaşına gelen insanların dünyaya somut bir iz bırakma derdine düştüğünü söylemiş. Kuşkusuz Lynch’in kendi tasarımından oluşan bu kulüp, aynı Andy Warhol’un “Factory”si veya Dadaistlerin “Cabaret Voltaire”’i gibi kült bir anıtsal mekân haline gelecektir.

Öyle ki, Aralık ayının ilk haftasında dünya sanat piyasasını Florida’da ağırlamaya hazırlanan Art Basel Miami seçkisinde David Lynch’in Club Silencio’suna da yer vermiş. Sadece üyelerinin girebildiği Club Silencio, Miami’de de aynı şekilde hizmet verecek. Delano South Beach’de tıpkısının yaratılacağı kulüpte aslında deneysel sanat olarak görülebilecek bir deneyim yaşatılacak davetlilere. Daha önce Cannes Festivalinde ve Serpentine Gallery’nin yıllık olarak “Future Contemporaries Party” adı altında düzenlediği organizasyonlara da taşınarak sergilenen kulüp, Lynch’in hem durağan hem de hareket halinde olanla ilişkisini tekrar gözden geçirmeye imkân sağlıyor.

Tagged