3 Ağustos 2012: Haftanın Filmleri

haber

DABBE : Bir Cin vakası

Hasan Karacadağ’ın yönetmenliğini yaptığı “Dabbe: Bir Cin Vakası”nda Nihan Aypolat, Koray Kadirağa, Pervin Bağdat ve Elif Erdal rol alıyor. Film, Ceyda T., Sinan T. ve kızları Burcu T.’nin ani ve sebepsiz bir şekilde bedensiz bir varlığın saldırısına uğramalarını ve arkasındaki ürpertici sırrı gerçek görüntülere dayanarak anlatıyor. Türk korku sinemasının yabancı eleştirmenlerin dikkatini çekmeye başlayan serisinin yeni filmi…

KATMANDU

Icíar Bollaín’ın yönetmenliğini yaptığı filmde Sumyata Battarai, Norbu Tsering Gurung rol alıyor. Katmandu’da aşırı yoksulluk ve içler acısı bir eğitim sistemi ile karşılaşan Laia, varoşlardaki çocukları eğitmek için oturma iznine ve oturma izni için de anlaşmalı bir evlilik ayarlamaya girişiyor. Nepal toplumunun derinlerine giden bir öğretmenin yolculuğunu anlatan film uluslararası alanda pek iyi eleştiriler almadı.

EVA

Kike Maíllo’nun yönetmenliğini yaptığı “Eva”da Daniel Brühl, Marta Etura ve Alberto Ammann rol alıyor. 2041’de geçen hikayede, Alex Garel tanınmış bir robot programcısıdır. Mezun olduğu üniversitede yeniden yeni bir proje üzerinde çalışmak için doğup, büyüdüğü kente döner. Arkadaşı Julia’nın teklif ettiği proje bir seri robot çocuk üretme üzerinedir. Alex çocuk robot tasarımı için ilhamı 10 yaşındaki yeğeni Eva’da bulur ve beraber geçirdikleri süre boyunca küçük kızın bütün davranışlarını izler, kayıt altına alır. Fakat bu sürede küçük kızın verdiği tepkiler Alex’te proje için şüphelere yol açar.

YOU INSTEAD

David Mackenzie’nin yönetmenliğini yaptığı “You Instead”de Luke Treadaway, Natalia Tena ve Mathew Baynton rol alıyor. Kanlı bıçaklı düşman olan iki rock yıldızı, 24 saat boyunca bir müzik festivalinde birbirlerine kelepçeli olarak kalırlar, üstelik festivalde sahne alıp, konser vereceklerdir…

THE RAID

Gareth Evans’ın yönetmenliğini yaptığı “The Raid”de Iko Uwais, Joe Taslim, Donny Alamsyah ve Yayan Ruhian rol alıyor. Film, bir özel harekât timinin, bir apartmanın uyuşturucu tüccarı olan sahibini yakalamak için kapıya dayanmasıyla başlıyor. Haberin yayılmasıyla birlikte, her bir katı psikopatlar, katiller, çeteler ve hırsızlar için sığınak olmuş bu binanın ışıkları söndürülür, tüm çıkışlar kapatılır. Ülkemize çok geç gelen sağlam bir aksiyon. Filmin hem devamı, hem de Hollywood versiyonu çekilecek.

Tagged