Let Fury Have The Hour: Tarihin Hangi Tarafındasın?

haber

Antonino D’Ambrosio, yazar, grafik artist, yapımcı, yönetmen ve günümüz modern sanatının en önemli figürlerinden biri olarak politik duruşunu bozmayan, deyim yerindeyse “sağlam” isimlerden biri… 2005’ten bu yana yazdıkları, çektikleri, araştırdıklarıyla son dönemde yükselen aktivist hareketlere öncülük etmese de destek veren bir figür.

D’Ambrosio, son belgeselinde 1980’den bu yana, dünyada Reagan ve Thatcher dönemiyle (ülkemizdeki yansımalarını da Evren ve Özal dönemi olarak özetleyebiliriz) başlayan apolitik duruşu ve buna karşı gelişen tepki hareketlerini incelemiş. “Karşı tarafta” yer almayı seçen her daldan muhalif sanatçılarla görüşmüş. Öngösterimlerden sonraki yorumlara bakılırsa ortaya güzel bir belgesel çıkmış.

Let Fury Have The Hour, halka açık ilk gösterimini bu hafta Tribeca’da yapacak. John Sayles, Chuck D, Shepard Fairey, Lewis Black, Ian MacKaye, Billy Bragg ve Tom Morello gibi muhaliflerin hikayelerini Public Enemy, Thievery Corporation, MC5, Minor Threat, Fugazi, The Slackers, Antibalas Afrobeat Orchestra, The Clash, Ted Leo and the Pharmacists, Billy Bragg, Manu Chao, Gogol Bordello, DJ Spooky gibi isimlerin müzikleriyle izlemek isterseniz filmi ne yapıp edip bulun.

Tagged