2012 Sezonu Filmleri: Amerikan Komedileri, Müzikalleri ve Romantik Komedileri

haber

Özellikle Judd Apatow gibi yapımcıların, belirli internet sitelerinin ve dizi dünyasının desteğiyle gelişen komedi filmleri 2012’de bilim-kurgu filmleriyle beraber gişenin yükünü çekecekler gibi görünüyor.

ROCK OF AGES

Yönetmen: Adam Shankman
Oyuncular: Tom Cruise, Alec Baldwin, Catherine Zeta-Jones, Diego Boneta, Russell Brand

80’lerin glam metal günlerini mizahi bir dille ele alan 2006 tarihli müzikalin sinemaya uyarlanması. 80’lere yaşı yetenlerin çok güleceği söylenebilir.

BACHELORETTE

Yönetmen: Leslye Headland
Oyuncular: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan, James Marsden, Adam Scott

Bu yılın Bridesmaid’i olacağı iddia edilen bağımsız komedi filmi… Lisede kötü davrandıkları arkadaşlarının kendilerini düğüne nedime olarak çağırmasıyla bir araya gelen arkadaşların yaşadıkları çılgın geceyi konu alıyor.

BIG MIRACLE

Yönetmen: Ken Kwapis
Oyuncular: Drew Barrymore, John Krasinski, Kristen Bell, Vinessa Shaw, Ted Danson

Çevreci mesajlı romantik komedi. Festivallerde izleyenler beklenilmedik şekilde iyi notlar verdiler. “He’s Just Not That Into You” ile türün başarılı filmlerinden birine imza atan Kwapis, romantik-komediseverleri mutlu edecek gibi…

THE BIG WEDDING

Yönetmen: Justin Zackham
Oyuncular: Robert De Niro, Diane Keaton, Amanda Seyfried, Robin Williams, Katherine Heigl

“The Bucket List”in yazarı, “Lights Out”un yönetmeni Zackham’ın boşanmış bir çiftin hikayesi üzerine kurduğu komedi… Robert De Niro ve Diane Keaton’ın oynadığı boşanmış bir çift, evlatlık oğullarının düğünü için yeniden bir araya gelme numarası yapacaklar.

CASA DE MI PADRE

Yönetmen: Matt Piedmont
Oyuncular: Will Ferrell, Gael García Bernal, Diego Luna, Efren Ramirez, Héctor Jiménez

İlginç kadrosu, meksika pembe dizilerinden alınan konusu ile ispanyolca bir komedi… Umarız tüm komik sahneler fragmana sığanlar kadar değildir de güzel bir film izleriz.

THE DICTATOR

Yönetmen: Larry Charles
Oyuncular: Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley, Anna Faris, Jason Mantzoukas, Megan Fox

Ali G Show’daki tiplemeleri (Ali G, Borat, Bruno) biten Sacha Baron Cohen, ilk kez yeni bir karakterle karşımıza çıkacak. Filmin fragmanı umut veren cinsten. Senaryonun belli bir bölümü ise bizzat Saddam Hüseyin tarafından takma isimle yazılan “Zabibah and The King”ten alınmış.

DOG FIGHT

Yönetmen: Jay Roach
Oyuncular: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Dylan McDermott, John Lithgow, Brian Cox

ABD’de 2012 seçim yılı olduğundan bu konuyla ilgili filmleri sık sık göreceğiz gibi… Will Ferrell ve Zach Galifianakis’i kongreye seçilebilmek için yarışan iki taşra politikacısı olarak izleyeceğimiz Dog Fight senenin iyi seçim komedilerinden biri olmaya aday…

THE FIVE YEAR ENGAGEMENT

Yönetmen: Nicholas Stoller
Oyuncular: Jason Segel, Emily Blunt, Alison Brie, Rhys Ifans, Chris Pratt

Aktör/senarist Jason Segel ile yazar/yönetmen Stoller’in ortaklıkları sürüyor. “Forgetting Sarah Marshall”, “Get Him to the Greek” ve “The Muppets”tan sonra ikilinin birlikte yaptıkları dördüncü film The Five Year Engagement olacak. Film 5 yıl boyunca nişanlı kalmak zorunda kalan bir çiftin öyküsünü anlatıyor.

FUN SIZE

Yönetmen: Josh Schwartz
Oyuncular: Victoria Justice, Johnny Knoxville, Chelsea Handler, Jane Levy, Josh Pence

“Gossip Girl”, “Chuck” ve “The O.C.”nin yaratıcılarından Josh Schwartz’ın ilk uzun metrajı… Film, Halloween gününde kardeşini kaybeden bir kızın, annesi öğrenmeden olayları yoluna koyma çabasını anlatacak.

GODS BEHAVING BADLY

Yönetmen: Marc Turtletaub
Oyuncular: Christopher Walken, Alicia Silverstone, Oliver Platt, Sharon Stone, Edie Falco

İki yıldır mitolojik tanrıları aksiyon filmleri için kullanan Hollywood bu seferde bir romantik komedi için bir araya getiriyor. Filmde yunan tanrılarını New York’ta normal bir yaşam sürdürürken izleyeceğiz.

I HATE YOU DAD

Yönetmen: Sean Anders, John Morris
Oyuncular: Adam Sandler, Andy Samberg, Leighton Meester, Milo Ventimiglia

Formu giderek düşen Adam Sandler’ın yeni filmi… Film lisedeyken öğretmeninden çocuğu olan bir adamı anlatıyor.

MAGIC MIKE

Yönetmen: Steven Soderbergh
Oyuncular: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Matt Bomer, Joe Manganiello

Channing Tatum’un striptiz yaptığı günlerdeki anıları ve meslektaşlarından dinlediği öyküler üzerine yazılan senaryoyu Steven Soderbergh yönetti. Filmin çoğunlukla komedi olacağı söyleniyor ancak birkaç dramatik sahneye hazırlıklı olmakta da fayda var.

NEIGHBORHOOD WATCH

Yönetmen: Akiva Schaffer
Oyuncular: Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade, Rosemarie DeWitt

ABD’de banliyölerde etrafta olay çıkmasını engellemek için aileler tarafından kurulan “neighborhood watch” gruplarından birinin dünyayı uzaylılardan kurtarmasını izleyeceğiz.

PARENTAL GUIDANCE

Yönetmen: Andy Fickman
Oyuncular: Billy Crystal, Bette Midler, Marisa Tomei, Tom Everett Scott, Bailee Madison

Eskiden aile komedilerinden anne-babaları oynayan Billy Crystal ve Bette Midler’ı artık dede-nine rolünde izleyeceğimiz bir film… Ne diyelim, zaman hızla geçiyor. Senaryo komedi klasiği City Slickers’ın yazarları Lowell Gantz ve Babaloo Mandel’in…

AMERICAN REUNION

Yönetmen: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg
Oyuncular: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Chris Klein, Tara Reid, Seann William Scott

American Pie serisinin DVD edisyonları dışarıda bırakıldığında dördüncü filmi… İlk filmlerdeki ekibin 13 yıl sonra yeniden buluşması… Komediden çok biraz “Ulan, yaşlandık be!” hüznünü taşıyacak gibi…

PLAYING THE FIELD

Yönetmen: Gabriele Muccino
Oyuncular: Gerard Butler, Catherine Zeta-Jones, Uma Thurman, Jessica Biel, Dennis Quaid

Gerard Butler’ı yıllarca ihmal ettiği ailesinin gözüne yeniden girmeye çalışan bir yıldız sporcu olarak izleyeceğiz. Eşinden boşandıktan sonra koçluğunu yaptığı küçük futbol takımındaki kadınların dikkatini toplayan kahramanımız işin içinden sıyrılmaya çalışır. Koçumuza asılan anneleri ise Uma Thurman, Jessica Biel, Catherine Zeta-Jones ve Judy Greer oynayacak.

PROJECT X

Yönetmen: Nima Nourizadeh
Oyuncular: Martin Klebba, Jonathan Daniel Brown, Miles Teller, Alexis Knapp, Eddie Hassell

2012 yılının Hangover’ı olarak anılan film, kontrolden çıkıp çok acayip bir boyuta taşınan bir ev partisini anlatıyor. Fragmanı film hakkında fikir veriyor zaten.

THE SURROGATE

Yönetmen: Ben Lewin
Oyuncular: John C. Hawkes, Helen Hunt, William H. Macy, Moon Bloodgood

Sundance’te ilk gösterimi yapılan film çok beğenildi ve hemen dağıtım şirketleri tarafından kapışıldı. Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden şair Mark O’Brien’ın gerçek öyküsünü anlatan film ilk başta bir dram gibi görünmesine rağmen yılın en komik filmlerinden biri olmaya aday. Otoriteler başrol oyuncusu John C. Hawkes’ı da gelecek yılın oscar adayları arasında gösteriyorlar.

SYRUP

Yönetmen: Aram Rappaport
Oyuncular: Amber Heard, Shiloh Fernandez, Kellan Lutz, Brittany Snow, Kirstie Alley

Avustralyalı yazar Max Barry’nin büyük ilgi toplayan romanından uyarlanan “Syrup”, reklam ve pazarlama dünyasıyla dalga geçiyor. Filmde Fukk isimli bir içeceğin Coca-Cola ile savaşını izleyeceğiz.

TED

Yönetmen: Seth MacFarlane
Oyuncular: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Giovanni Ribisi, Joel McHale, Seth MacFarlane

Family Guy’ın yaratıcısı Seth MacFarlane’in ilk filminde oyuncak ayıcığının canlanmasını dileyen bir çocuğun isteğinin gerceğe dönüşmesini ve sonrasında yaşananları izleyeceğiz.

THIS IS FORTY

Yönetmen: Judd Apatow
Oyuncular: Paul Rudd, Leslie Mann, Melissa McCarthy, Albert Brooks, John Lithgow, Megan Fox.

Apatow’un bu kez yapımcı değil yönetmen koltuğunda oturacağı filmde 40’lı yaşlarına giren bir çiftin yaşadıklarını izleyeceğiz. Özellikle Albert Brooks ve John Lithgow gibi usta oyuncuların varlığı filme ayrı bir tat katacak gibi…

TIM AND ERIC’S BILLION DOLLAR MOVIE

Yönetmenler: Tim Heidecker, Eric Wareheim
Oyuncular: Tim Heidecker, Eric Wareheim, Zach Galifianakis, Will Ferrell, Jeff Goldblum

Oyuncu yönetmenler Tim Heidecker ve Eric Wareheim’ın yeni filmide emirlerine verilen bir milyar doları harcayıp iflas eden ikilinin iflastan kurtulma çabalarını izleyeceğiz.

WANDERLUST

Yönetmen: David Wain
Oyuncular: Jennifer Aniston, Paul Rudd, Justin Theroux, Malin Åkerman, Lauren Ambrose

Romantik komedi olmasına rağmen R rating ile gösterime girecek film, işlerini kaybedip bir nudist hippi komününe katılan bir çiftin yaşadıklarını anlatacak.

Tagged